Annons:
Etiketterkostartiklar
Läst 6277 ggr
[westerlind]
12/4/13, 7:17 AM

Nyttiga chokladbollar!

Såhär i juletider är det lätt att en och annan chokladbit slinker ner. Inget illa i det, men ibland kan det vara skönt för kropp och själ att byta från smör och socker till nyttigare, naturligare val. Jag ger er här ett enkelt recept på nyttiga chokladbollar som tar ungeför no time att göra, och no time att äta upp.

Receptet gäller för 15-20 chokladbollar.

Kärna ur och blötlägg 15 dadlar.

Under tiden som dadlarna ligger i blöt så finkrossar du 2 dl nötter, antingen i mixer eller för hand. Välj de nötter du tycker om - cashew, valnöt, mandel, hasselnöt.

Blanda 0.5 dl kakao, 0.5 tsk vanijlpulver och 1 tsk sötning av ditt val, exempelvis honung eller agave.

Krama ur dadlarna så att vätskan försvinner och mixa sedan ihop dadlar, nötter och kakaoblandningen så att det blir en chokladbollsmet. Blir det för torrt? Ha i lite vatten (eller varför inte kaffe om man gillar den smaken!). Blir det för blött? Ha i lite havregryn.

Rulla bollar av smeten, och rulla sedan bollarna i exempelvis kokosflingor eller sesamfrön, och ställ in i frysen i minst en timme.

Försök att inte äta upp alla på en gång.

De här bollarna passar utmärkt som energiboost på väg ut, som en god liten kaka till kaffet, eller som substitut för den där chokladkakan på 200 gram man annars gärna smäller i sig. Notera dock att smaken är något annorlunda och det kan ta en tid att lära sig uppskatta den.

  • Redigerat 8/20/23, 4:43 PM av TatsuOni
Annons:
LisaF
12/5/13, 11:13 AM
#1

Se där ja! Bra alternativ👍

/ Lisa
Medarbetare på Träning iFokus

Upp till toppen
Annons: