Annons:
Etikettertips-inspirationartiklar
Läst 5229 ggr
[westerlind]
2013-01-20 17:28

Den där motivationen

Motivation är det som driver oss till att göra saker, att förändra en situation vi inte är nöjda med. Motivation är en drivkraft som kan få oss att klara av saker vi inte trodde att vi kunde, bara för att vi vill. Men ibland tappar man motivationen, och det är inget konstigt i det. Men varför händer det, och vad kan man göra för att förhindra det?

Det första man bör göra för att skapa en bra motivation är att definiera ett mål. Då denna artikel främst handlar om att finna och bibehålla motivation vid träning, ställt dig följande frågor: Vad har du för mål med din träning? Hur ser det ut, och hur känns det? För egen del vill jag bli starkare till sommaren. Jag ser mig i ett snyggt linne där konturerna av mina muskler syns. Jag är stark, glad och stolt över hur mycket jag har utvecklats både fysiskt och psykiskt.

Har du skapat dig en bild av ditt mål nu? Bra! Håll fast vid den bilden, och den känslan du kommer att ha när du når ditt mål, och tänk på det när energin och orken tryter.

Men så kommer det en dag där du bara vill dra täcket över huvudet och inte alls träna. Vad gör man då? För egen del brukar jag träna ändå, för jag vet att jag brukar tagga till när jag väl kör igång. Ett träningspass i grupp eller med instruktör eller en kompis kan också göra att träningen känns lättare. Däremot om du är trött eller seg för att du har sovit dåligt eller ätit dåligt så kan en dags vila vara bra.

Här är några punkter som kan motivera dig att hålla igång:

- Leta efter inspirationsbilder! Tumblr är en fantastisk sida med inspirerande, motiverande och peppande bilder.
- Fundera på varför du började träna, och tänk på det nu när du går iväg (för visst är du väl redan på väg?).
- Om din motivation tryter för att du inte tycker dig ser några resultat, så tänk då på att det faktiskt händer saker i kroppen, även om man inte kan se det. Små steg framåt och du kommer se dina önskade resultat! Känns det tungt ändå? Börja ta bilder! Mått kan vara ganska förkastade, men en bild säger mer än tusen ord.
- Och du, är det inte väldigt, väldigt jobbigt att hela tiden börja om? En eller ett par dagars vila är okej och bra, men att komma tillbaka svagare - nej tack!

  • Redigerat 2023-08-20 18:28 av TatsuOni
Annons:
iwannabecool
2013-01-20 21:01
#1

skitbra artikel!

Pelle Långlös
2013-01-21 13:52
#2

Tack för peppningen. :-)

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

LisaF
2013-01-21 21:45
#3

Mycket bra artikel!

/ Lisa
Medarbetare på Träning iFokus

[TheMiko]
2013-01-22 18:21
#4

Har en bild på en grymt tränad Shakira som bakgrundsbild på min dator. Det är min motivation! Ser den varje dag flera gånger om dagen.

Stephanie
2013-01-23 21:36
#5

"Varför?" är min bästa motivation, det är nyckelordet för mig! Glad

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

Vincent...
2013-01-24 19:34
#6

läste på en av gladiatorernas sida på tv4.se. där skrev en gladiator "variation ger motivation". Mitt nya måtto när det gäller träning! :)

HAHAHAHAHAHA…..

Annons:
[westerlind]
2013-01-24 21:05
#7

#6 Otroligt bra sagt! Jag tror det är viktigt att med jämna mellanrum chocka både kropp och knopp med något nytt, och att utmana sig själv. Kör du styrka hela tiden? Boka in ett pass yoga! Är du den som kör spinning varje tisdag och torsdag? Prova step! Kanske är ännu ett motivationstips: prova flera saker! Ha som mål att prova minst en ny grej i månaden - oavsett om det är en ny träningsform/ett nytt pass/en ny övning. Förstå känslan när man klarar det! Hurra!

Upp till toppen
Annons: