Löpning

Göteborgsvarvet 2011

2011-06-12 12:14 #0 av: [Malin]

I år var första gången jag skulle springa Göteborgsvarvet. Från början var det en slapp idé som jag tänkte använda som morot men ju närmre loppet man kom, desto mer allvar blev det. Här är min lilla berättelse om dagen.

Dagen började tidigt, vi parkerade borta vid Liseberg och försökte leta oss fram till ett vettigt ställe att äta lunch på. Det blev Vino Pasta där vi beställde in just pasta, bra uppladdning inför ett långlopp.

Efter att väskan senare lämnades in, gick vi snabbt på toa och sen begav jag mig bortåt mot min startgrupp. Jag gjorde misstaget att gå på fel sida så efter ett tag var jag tvungen att hoppa över kravallstaketet och eftersom jag är lite för kort kan det inte ha sett särskilt graciöst ut, men jag bjuder på den. Sen gick vi framåt i etapper tills det var dags för oss, startgrupp 13, att starta.

Det började bra och det kändes bra en lång bit! Det var riktigt härligt att springa över Älvsborgsbron och därefter nere vid Eriksberg. Vätskestationerna var väldigt bra utplacerade och det fungerade utmärkt. Jag var inte riktigt förberedd på geggan som bildades vid stationerna bara men lite skit har ingen dött av! Strax innan Götaälvbron fick jag grymt ont på baksidan av vänsterbenet och jag gick en bra bit. Från Avenyn och till Slottsskogen kändes det bara otroligt tungt men tack vare publiken som samlats där och hela vägen till mål, samt mamma, pappa, lillasyster och sambon som stod och hejade på precis innan man sprang in på stadion lyckades jag kämpa mig in i mål. Tiden var inget att hurra för men det skiter jag i, för jag tog mig runt!

För att sammanfatta varvet var det en riktigt grym upplevelse, ett kanonbra arrangemang och en härlig fest. Jag är redan anmäld till nästa års varv och inför det ska jag vara betydligt bättre tränad och årets tid ska spräckas så in i *******!

P.S Nästa år har jag fått med mig sambon också ;)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-06-13 20:09 #1 av: LaSadie

Heja heja :D Nästa år så springer jag igen! Det är en sådan folkfest. Love it!

Anmäl
2011-06-13 20:17 #2 av: [Malin]

Ja, eller hur! Sambon anmälde sig igår med :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-06-14 19:47 #3 av: tokmulle

åh, attans så roligt!

Löser man att få upp benstyrka, kondition, snabbhet under ett år, när man är totalt otränad just nu?

Skulle så gärna vilja springa ett lopp!

Så himla kul att läsa om Din upplevelse! Tack! :)

Anmäl
2011-06-14 19:48 #4 av: [Malin]

#3 Självklart, säger jag! Och du behöver inte vara i absolut topptrim för att genomföra loppet heller så go for it :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-06-14 19:50 #5 av: tokmulle

hur långt är varvet?

Anmäl
2011-06-14 19:54 #6 av: tokmulle

21km såg jag när jag googlade :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.