2011-05-08 10:42 #0 av: [Malin]

Nu under helgen går Sveriges största vandringsevenemang av stapeln, Linnémarschen. Jag och min sambo valde att gå 21 km under gårdagen och här kommer en liten berättelse från oss.

Ungefär 8.45 befann vi oss nere på Borås Arena där start och målgång var. Flera företag fanns där för att sälja saker till nedsatta priser, bland annat Intersport och Fotriktigt, och samtidigt hölls en gemensam uppvärmning om man ville det. Den första biten skulle vi gå med gänget som skulle ge sig på 42 km, men sedan skulle vi skiljas åt.

Starten gick kl. 9.00 och vi fick upp ett ganska bra tempo redan från början. Vi drog ifrån ett gäng och närmade oss djurparken som vi skulle gå igenom. Första vattenstoppet blev vid Kypesjön och sedan var det bara att fortsätta in i skogen.

Efter ungefär halva distansen var det välbehövligt med en paus vid Ymergården där det bjöds på underhållning, lättare mat, saft, kaffe och vatten. Vi valde dock att inte stanna så länge utan gav oss vidare efter att vi hade ätit upp! Den sista biten var helt klart jobbigast, både fysiskt och psykiskt. Låren och vaderna kändes mörbultade och efter att ha gått upp för något som kändes som tjugo branta uppförsbackar så gav psyket nästan upp! Jag och sambon började springa lite så fort det gavs tillfälle, dels för att komma fram snabbare men också för att vi ville få lite liv i låren som kändes halvt bortdomnade.

Efter många om och men kom vi i mål i alla fall, på tiden 4.19. Det har nog aldrig känts så jobbigt att gå hem från arenan som det gjorde igår men även det gick!

Om ni vill se fler bilder eller är nyfikna på annat som rör Linnémarschen så hittar ni en del på min blogg men även på Linnémarschen.se!

Idag finns det fyra banor att välja mellan, Rya Åsar på 21 km och en på 14 km, Viskan på 9 km samt Adventure Walk på 5 km som är ett familjeäventyr.

Foto: Privat