Tips och inspiration

Hemmaträning, ja, varför inte?

2011-04-07 10:00 #0 av: [Malin]

Många tror att man måste masa sig iväg till gymmet för att få till ett riktigt träningspass. Detta hänger ofta på några olika saker men jag VET att det går att få till ett bra pass hemma, med enbart din egen kroppsvikt som hjälp!

Till många styrkeövningar behöver man inte ens tillbehör, utan det räcker att använda sin egen kroppsvikt. Exempel på detta kan vara kissande hunden, plankan, armhävningar, knäböj och utfall! På Styrkeprogrammet.se, finns massor av tips på övningar som är möjliga att utföra hemma.

Som uppvärmning, nedvarvning och något mer pulshöjande kan du ge dig ut på en powerwalk, sätta på musik och dansa loss eller ta en joggingtur. Använd kreativiteten så är jag övertygad om att du kan få till ett bra pass!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-04-07 10:57 #1 av: annie

Å va bra!! Härligt med inspiration och bra länk! TackSkrattande 

Jag tränar hemma med gummiband och div. övningar ca 3 ggr/vecka. Nu vill jag även börja jogga men hinner inte allt på samma gång. Har även testat cirkelträning 1 gång/vecka.

Funderar hur jag ska lägga upp detta. Har en grundkondis som är sådär. Fixar att jogga ½-km i sträck, men tar rundan i intervaller, ca 3-4 km totalt. Vill gärna ha resultat inom hyfsad tid men kan någon tipsa om hur jag bäst lägger upp min träning med jogg och styrka? Kan träna ca 3-4 dagar/vecka. Cirkelträningen kan bytas mot annat ev.

Vore toppen med tips för  att strukturera, känner att jag bara "gör"...

Anmäl
2011-04-07 11:59 #2 av: freck

Hemma träning är då inte för alla. För jag är då en av dom som inte kan slita mig från tv eller datorn om jag är hemma och ska köra hemmaträning. jag måste komma hemifrån om de ska bli nån träning. för det finns ständiga saker hemma som man måste göra och då blir träningen åtsidosatt. Men för er som lyckas med att köra hemmaträning så är ni värda en medalj:D

Anmäl
2011-04-08 13:30 #3 av: Hera

#2 Jag är som du.
Jag kan träna hemma ett tag, men jag tappar alltid fokus.

Nu när jag går på gym så håller jag mig tränandes!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-04-12 15:14 #4 av: hannakb

Hemmaträning är härligt, att bara ta kunna ta på sig de allra mest slitna träningskläder (men skönaste) man har och muppa runt och röra på sig samtidigt utan att någon bryr sig. Passar mig perfekt! :D

Anmäl
2011-04-12 16:06 #5 av: Hera

#4 Jag har bara sketna träningskläder, men jag går på gym ändå ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-04-13 07:23 #6 av: hannakb

#5 Okidoki ;)

Anmäl