2010-06-04 14:23 #0 av: [Malin]

Det finns många som inte har råd, lust eller tid att gå iväg till gymmet eller träna exempelvis lagsport eller liknande. Det finns dock flera saker du kan prova på hemma!

Om du vill träna hemma finns det en hel del saker du kan hitta på. Vissa kostar pengar, andra är helt gratis och kräver bara din tid. Wii Fit eller EA Sports Active är två exempel på TV-spel till Nintendo Wii där du tränar på en balansbräda och kan välja mellan olika träningstyper.

Balansbrädan finns att köpa för drygt 800:- men brukar bli billigast om man köper den tillsammans med ett spel, exempelvis 845:- för både Wii Fit Plus och balansbrädan.

Om du tycker om att vara ute och gå, kan du köpa dig ett par stavar och prova stavgång eller varför inte ta cykeln och ge dig ut en runda?

Om du är ute efter något helt gratis:
- Powerwalking
- Löpning
- Styrkeövningar i hemmet

När det gäller styrkeövningar finns det många i tips i olika tidningar, såsom iForm och Topp Hälsa, men det är även lätt att komma på själv. Många har nog vid det här laget hört talas om att lyfta mjölkpaket som vikter tex. Sit-ups, armhävningar, dips och utfall är bara några exempel på bra övningar man kan göra hemma i vardagsrummet eller ute på gräsmattan. Här kan du se exempel på olika övningar.

Tips: Boken "Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto", 149:- på Bokus.com

iStock_000011967703XSmall.jpg