2010-06-06 15:42 #0 av: [Malin]

Sandra Wu är 23 år och bor i Birkastan i Stockholm. Hon är nyutexaminerad civilingenjör med ett stort intresse för löpning. Här ger hon löpartips till er samt berättar lite om sitt intresse.

Sandra har sprungit sedan hon var 14 år men det var först för 3 år sedan som hon verkligen började hårdsatsa på löpningen då hon sprang Shanghai Marathon. Därefter har hon bland annat sprungit Stockholms halvmarathon, Hässelbyloppet, Tjejmilen, Vårruset och Spring Cross. Målet detta året är att springa 1 mil på 43 minuter.

- Utmaningen i att springa snabbare och orka längre är det bästa med löpningen och så givetvis frihetskänslan. Man kan springa vart som helst när som helst, och dessutom är det träning för hela kroppen.


Vad har du för löpartips till andra människor?

För nybörjaren: Lyssna på din kropp! Gör det ont (och det inte är träningsvärk) så är något fel. Kanske måste du skaffa dig nya skor eller få hållningen och löpsteget rättat? Annars är det bara att tuta och köra! Glöm inte att löpning ska vara roligt så ha kul! En ytterligare push får man genom att sätta upp mål och utmana sig själv.

För den vana löparen: Du älskar löpning och ger dig ut på en runda mer än gärna! Se bara till att du hela tiden utmanar dig själv så du inte stannar i utvecklingen. Intervallsträning och backträning samt kompletterande styrketräning är ett vinnande recept! I min blogg finns en massa tips på sådan träning!

Sandra bloggar alltid om sina träningspass och de övningar hon kör. Ni hittar dem på http://www.fitnessplay.tv/bloggare/sandra-wu/

Sandra Wu.jpg