2010-07-01 17:52 #0 av: [Malin]

Ellen, 21, tränar just nu inför Tjejmilen. Hon driver också bloggen "I Gyllene Löparskor". Läs intervjun med henne här!

Ellen är 21 år och bor i Stockholm tillsammans med sin sambo. Som barn tränade hon aktivt till och från men har sprungit i drygt två år nu. För tillfället löptränar hon inför Tjejmilen.

- Jag har tidigare sprungit bland annat två tjejmilar, Parloppet och Vår Ruset. Det bästa 10 km-loppet var Tjejmilen 2009 där jag sprang på 1h, 15 min och 58 sec. Personbästat på 5 km är 31 min och 19 sec.

ellen1.jpg

Hur går träningen inför Tjejmilen?
- Hittills har det gått helt okej. Nu ser jag fram emot en lång sommar med mycket ledighet och tid att träna och vila!

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man löptränar inför ett lopp?
- Att hitta och behålla gjädjen! Självklart måste man flytta sina gränser för att förbättra sig, men minst lika viktigt är att må bra. Jämför dig bara med dig själv och träna för att kunna slå dina egna tider. Börja lite lättare än du egentligen skulle kunna springa, så att du efter varje pass känner dig sugen på att träna igen. När du fått in träningen som en vana kan du börja pressa dig lite mer. Det viktigaste är att träna regelbundet - den bästa träningen är den som blir av!

ellen2.jpg

Hur kommer du att spendera dagen innan loppet?
- Jag kommer att ta det lugnt, umgås med min mamma som också ska springa Tjejmilen. Äta och dricka ordentligt, gärna ta en fika på Rosendals trädgård!

Vilken tid satsar du på?
Drömgränsen är under 60 minuter...

Läs Ellens löparblogg här!

Foto: Ellens privata