Gruppträning

Bodycombat 44

2010-06-26 14:54 #0 av: [Malin]

I veckan provade jag på bodycombat 44 för första gången. Här kommer en liten recension:

Uppvärmning: Brighter Day (Monday 2 Friday Remix) - Yanou / Use Somebody - Ultrabeat
Passet inleds med dessa två sköna låtar och man kommer igång direkt! Uppvärmningen blir en blandning mellan cardio och stretch. Det börjas dock direkt med mycket hoppande, vilket inte är någon favorit för högerfoten men jag hoppas det blir bättre.

2. Energy - Shinedown
Härlig låt! Mer eller mindre hela låten präglas av stora och små hopp och detta blandas med diverse slag. Vissa rörelser här går dock lite väl snabbt och risken finns att man gör det på fel sätt om man inte hänger med.

3. The Time Of Our Lives - Sy & Unknown featuring Lou Lou
Riktig upptempolåt! En del uthållighet och mycket slag, bland annat uppercuts. Låten innehåller också några lugna partier när man "hoppar hopprep". Låten känns dock väldigt lång vid vissa tillfällen!

4. Paint It Black 2009 - Masif DJ's / GIA (Skitz Clubb Mixx) - Despina Vandi
Riktigt grym låt med bra koreografi. Mycket kondition med vissa små lugna snuttar! Blir du inte svettig så är något väldigt fel ;)

5. Ignorance - ToneTonic
Denna låten påminner starkt om tvåan. Det är slag, det är hopp men även uthållighet! Tyvärr är det en del "spring" fram och tillbaka, vilket enligt mig förstör. Jag läste en blogg tidigare där han tyckte att låt nummer fem var passets svaghet och ja, det håller jag nog med om.

6. ìNessun Dormaî - Lacrima
Denna låten inleds med en del där du ska stå på ett ben och balansera. Varvat med dessa små lugna stunder med balans finns småhopp och slag, såklart, men detta är lite av en återhämtningslåt.

7. Metal Kombat For The Mortal Man - ColorBox
Låten är skön och får mig verkligen att vilja få ut det där sista av energin som är kvar, samtidigt finns det vissa delar av låten som jag gärna hade valt bort. Nu börjar man närma sig slutet!

8. Your Shining (Hixxy Remix) - Styles & Breeze
Sista låten innan styrkan och en av låtarna som instruktörerna var extra "på". Låten är lång och efter ett tag tror man lätt att den är klar men nej, så är det inte. Detta är verkligen en tuff låt och här visar man vad man har!

9. Put Your Hands On Me - Crookers feat Kardinal Offishall & Carla-Marie
Den sista delen innan stretch är styrka. Mage, rygg, armar och ben tränas bra i ett par minuter! Låten är skön som styrkelåt och den åkte faktiskt direkt in på min spellista till träningen.

Jag gillar passet! Jag känner mig mörbultad och har grym träningsvärk dagen efter! Musiken är skön, instruktörerna är alltid bra och jag har roligt.

Prova på det om du inte redan har gjort det :)

Bild lånad från: Lesmills.com

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-07-18 20:03 #1 av: Bergspuman

Ha ha. Jag känner igen det här passet. Det körs nämligen på mitt gym också, samtidigt som jag just påbörjat mitt PT-pass. Vi brukar köra korridorövningarna med utfall, just utanför body combat-salen. När Nessun Dorma kommer, brukar jag vara halvdöd och ha brännande lår pga alla steg upp och ner. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.