Intervjuer

Anna sprang Göteborgsvarvet

2010-06-28 11:58 #0 av: [Malin]

Anna Olsson, 27, bor i Västerås men kommer ursprungligen från västkusten. I år sprang hon återigen Göteborgsvarvet och läs mer här om hennes träning inför loppet samt hur det gick.

Anna bestämde sig för att anmäla sig till Göteborgsvarvet direkt efter förra årets lopp.
- Det hela började för sex år sedan när jag och min pappa slog vad om att vi skulle ställa upp i varvet, sen efter det har jag sprungit utom en gång då jag var skadad. Även om man är helt slut i kroppen och knoppen efteråt så anmäler man sig glatt till nästa år, berättar Anna.

Hur tränade du inför loppet?

- För detta året tränade jag inte så mycket. Jag hade en C-uppsats och en ekonomitenta att fokusera på mer. Sen blev det vår och en hysterisk pollensäsong drog igång som gjorde att jag aldrig kom igång. Sen när jag väl tränade så skadade jag mig. Jag såg sedan att Biggest Loser-deltagarna genomförde en halvmara och jag tänkte "kan dom så kan jag" så jag körde några 7,5 km innan loppet men det var inte den bästa uppladdningen.

Hur var loppet?

- Förjävligt! Dels för att jag inte var tränad och sen var det så himla varmt... Det var otroligt jobbigt och man såg hur människor föll som käglor och dukade under av värmen, speciellt efter Linné. Sista kilometern var det människor som låg utmed banan och fick hjälp av sjukpersonal och man såg och hörde ambulanser... Det var ganska otroligt. Jag är glad att jag kom i mål men jag tog det väldigt lungt och drack mycket för att inte var en utav dom som låg där vid kanten.

Hur var målgången och hur snabbt sprang du?

- Jag hade såååå ont i fötter (hade jag dock redan efter 5 km) men efter att ha gått upp för backen och samlat krafter så spurtade jag (nåväl... spurt och spurt) i mål! Jag kom in på 2.37. Kan lungt säga att det är 37 minuter sämre än vad jag borde prestera om jag är någorlunda tränad. Men min pappa och syster kom in på 20 min sämre än vad även de brukar, alla tre ligger runt/under 2 h. Alla var slut och glada att vara i mål men vi var alla överrens om att det kommer bli bättre nästa år, haha.

Vad kommer du att minnas mest från den dagen?

- Värmen och alla människor som låg längs med vägen och de som föll ihop under loppet. Men även alla människor som står och hejar på! Det är så härligt och underbart, man samlar energi och blir väldigt peppad.

IMG_9550A.jpg

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-06-28 22:28 #1 av: LaSadie

Kan rekomendera alla att springa GBGvarvet! Det är sååå peppande med all publik och stämningen är fantastisk!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.