2010-08-12 23:27 #0 av: [Malin]

Ellinor Björk Gyllenhammar, 37, löptränar fyra gånger i veckan. Dessutom håller hon på med yoga och styrketräning. Hennes mål just nu är att komma under 40 minuter på milen, gärna innan hon fyller 40 år.

- Löpning är allt från frihetskänsla och kompisjogg till fokuserad träning och tävlingsmål. Att springa är ett lätt sätt att komma utanför rummets väggar samt har gett mig många vänner, berättar Ellinor.

Ellinor berättar också att det finns tillfällen då det är tråkigt att springa, till exempel när det inte går som man har tänkt sig eller när det är femton minusgrader, snö och halka.

Efjallol07.JPG

Hur utmanar man sig själv på bästa sätt när man håller på med löpning?
- För min del är det tävlingsmål. Det kan vara ett tidsmål (oftast) eller en tävling av mer äventyrligt slag. Då måste träningen vara anpassad till det tänka målet och blir då utmanande.

Ellinor har sprungit allt från banlopp till bergmaror med blandat resultat. De roligaste loppen, enligt henne, har varit dels en halvmara i Stockholm där hon bara myste när hon sprang runt samt Lidingöloppet 2007, då det regnade väldigt mycket.

Har du några inplanerade lopp framöver och vad har du då för mål?
- Mitt mål nu är att komma under 40 minuter på milen. Jag har ingen specifik tävling då detta ska ske men hoppas göra det innan jag fyller 40. Den närmsta tiden ska jag springa ett par banlopp, Oxelöloppet och Tjejmilen.

LL09 Pulsbacken.jpg
Bild från Lidingöloppet 2009