2010-10-22 16:26 #0 av: [Malin]

Hon är BodyBalance- och yogainstruktör, har sitt eget koncept "Yoga Flow" samt arbetar på Les Mills nordiska huvudkontor. Nästa år ska hon även vara med i instruktörsvideon till BodyBalance som skickas ut till alla instruktörer.

Namn: Anna Paringer
Ålder: 37
Bor: Österskär utanför Stockholm
Gör: Arbetar med utbildning och gruppträning
Utbildning: En mängd olika inom friskvård, personlig träning, yoga, pilates och alternativ medicin.

Du jobbar som instruktör i BodyBalance och yoga. Hur länge har du gjort det och vad fick dig att börja?

- Började 1999 efter det att Jesper Magnusson ringt upp mig och bjudit in mig till den första BODYBALANCE-utbildningen som skulle hållas i Sverige. Lärare var Emma Barry från Nya Zeeland och kurshelgen var verkligen omvälvande och för mig helt rätt. Jag visste på en gång att det var en träningsform jag ville utvecklas i.

Gick min Yoga-lärarutbildning sommaren 2000 i San Fransisco, USA.

100904-1012-MA.jpg

Du har även ett eget koncept "Yoga flow". Vad innebär detta?
- Yogaflow är en klass/workshop som är ett pågående utvecklingsprojekt tillsammans med Magnus Ringberg. En flödande yogaform som fokuserar mycket på andetaget, rullningar i ryggraden, progressiva fördjupande sekvenser.

Du arbetar på Les Mills nordiska huvudkontor. Kan du berätta lite mer om ditt jobb där?
- Arbetar som Group Fitness Consultant för Danmark, vilket innebär att jag har kontakt och hjälper våra danska gym/licenstagare. Det kan vara allt från att hjälpa dem att starta upp till att hjälpa till med marknadsföring, schemaläggning och hur man rekryterar instruktörer.

I början av nästa år ska du vara med och spela in instruktörsvideon till BodyBalance som skickas till alla instruktörer. Hur känns det? Är du nervös?
- Känns jättespännade! Så klart. Inte så nervöst, än, kommer nog att bli. Filmen kommer ju att skickas till ca 40 000 instruktörer och 7000 gym i 60 länder, när jag tänker så kan det svindla lite. Åker i mitten av januari och releasen som vi spelar in släpps i maj. Vet egentligen inte så mycket än mer än att det är nästan 2 veckor av förberedelse och filmning. Åker tillsammans med kollegor och även Fitnesstidningen kommer att vara med och bevaka.

100904-0010-MA.jpg

Hur har du utvecklats som instruktör sedan du började?
- Massor, på alla plan och utvecklingen är verkligen pågående hela tiden. Största skillnaden är nog att med rutin och några år i ryggen kan jag hålla fokus på deltagarna, coacha vad de behöver. I början var det ofta fullt upp att hålla kolla på musik och koreografi.

Vad brukar du ge för tips till nybörjare inom BodyBalance och yoga?
- Ge det några gånger. Första gångerna kan man behöva titta mycket och tänka mycket. När man provat några gånger kan man mer börja känna rörelserna och andningen vilket gör att man då verkligen kan få en känsla för vad den här formen skulle kunna göra för mig.

Bilderna kommer från Super Saturday 2010
Foto: Olsin Sportfoto

Läs mer om BodyBalance, här!