Intervjuer

Mångsysslaren Blossom

2010-10-25 12:57 #0 av: [Malin]

Blossom Tainton-Lindquist är chefredaktör för sin egen tidning Blossom Magazine, föreläsare, personlig tränare, hälsocoach och artist. Läs min intervju med henne!

Hur kom du in på träning- och hälsobanan? Hur länge har du hållit på?
- Jag hade det som hobby och blev mer och mer intresserad. Utbildade mig till PT för 16 år sedan och hade då varit aerobicsinstruktör fyra år innan det.

Många förknippar dig nog med just hälsa och träning men du har gjort mycket annat också. Du är bland annat dansare och sångerska och vann Melodifestivalen 2002. Hur har detta påverkat din karriär? Finns det några kopplingar mellan detta och träningen?
- Det finns många kopplingar. Det är en perfekt kombination faktiskt. En del var kanske skeptiska till att jag gjorde sådan framfart i hälsobranschen, men det berodde nog mycket på att de inte visste att jag var utbildad. De trodde nog att jag bara åkte in på ett bananskal men så var inte fallet. Men självklart har man lite nytta av att vara känd, skam vore väl annars. Jag har ju jobbat hårt i artistbranschen också och det skulle vara trist om det inte var till någon nytta.

bt1.png

I år startade du din egen tidning, Blossom Magazine, hur fick du den idén? Varför valde du att göra just en tidning? Vad har vart svårast med detta och vad har vart roligast?
- Idén kom från min redaktionschef Tia Jumbe. Hon hade länge drömt om att göra ett hälsomagasin och hon ville så gärna göra det med mig. Vi tog en lunch, gillade varandra och började spåna. Jag hade under en tid gått och funderat på vad jag skulle göra med det fantastiska nätverk jag byggt upp genom åren. Först var jag inne på att öppna ett eget center, men nu blev det tidning istället. Ett perfekt forum för att nå ut till många människor.
- Denna deadlinebransch är väldigt stressig. Det känns hela tiden som jag ligger steget efter. Jag gör ju väldigt mycket själv i tidningen och det är svårt att hinna med men samtidigt vansinnigt roligt och jag lär mig varje dag. Det är så spännande att skapa något nytt. Samarbetet med min underbara redaktion är nog det roligaste. Vi är redan som en familj.

Vad brukar du ge för tips och råd till människor som precis har börjat träna och vill ändra livsstil?
- Gå inte ut för hårt men gör gärna något varje dag. Hellre ofta och lite än sällan och mycket.

Kan du berätta lite mer om din hälsometod, KTA?
- Det är bara en förkortning av Kost Träning och Attityd. Det är en helhetssyn. Allting handlar om inställning och allting hänger ihop.

Blossom_face_m.png

Är du idag verksam som personlig tränare? Vad är det bästa med att coacha och träna andra människor?
- Ja, men bara lite. Jag har svårt att släppa det eftersom det är i de mötena jag lär mig mest. När jag kommer nära folk och ser vad som funkar och inte. Att få vara med och se människors utveckling och resultat är en fantastisk förmån. Det är en sådan positiv bransch. Ingen mår ju någonsin sämre av att träna t ex.

Hur inspirerar du människor att fortsätta, trots att det känns tungt?
- Vi är inga robotar utan människor. det kan kännas tungt för alla ibland. Var i den känslan och lyssna på kroppen. Go with the flow. Du behöver inte prestera på topp alltid. Det måste få vara en dynamik. Vila. Gör något annat. Bryt mönstret. Det finns många förslag.

Klicka här för att komma till Blossom Magazine!

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-10-25 17:43 #1 av: [YlvaP]

Gillar intervjun. Härlig utstrålning.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-10-27 11:25 #2 av: [Malin]

Tack Ylva! Ja, Blossom verkar vara en riktigt härlig människa :D

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.