2010-10-31 20:54 #0 av: [Malin]

Terese Alvén är 28 år, bor i Stockholm och driver Sveriges största träningsblogg. Samtidigt jobbar hon som webbredaktör på ToppHälsa, instruerar klasser på gymmet och är mamma åt lilla Charles.

Berätta lite om din träningshistoria!
- Jag började jobba som instruktör när jag var 15 år. Ett par år dessförinnan blev jag kär i aerobics. Innan dess gillade jag inte alls att träna. Men när jag hittade träningsformer som jag älskade var det inga problem att fortsätta.

Du jobbar som instruktör, bland annat. Vilka pass instruerar du i och vad har du för utbildning?
- Nu instruerar jag i cykel och core men jag har tidigare instruerat bodypump, aerobics, step up, muskelpass, pilates och barnaerobics. Jag är utbildad instruktör och personlig tränare via SAFE - samt många små utbildningar på det.

teresealven_1.jpg

Du är nybliven webbredaktör på tidningen ToppHälsa. Hur fick du det jobbet och vad innebär det?
- Det känns jätteskoj med jobbet! Jag har länge velat jobba på en grym tidning med webb och nu gör jag det. Jag fick jobbet för att jag har bra kunskap inom träning och hälsa samt webben. Jag är utbildad webbredaktör och är engagerad i mitt jobb. Jobbet innebär att jag bland annat uppdaterar webben och gör den intressant för besökarna.

Hur kombinerar du mammaskapet med träningen?
- Det gäller att planera. Jag tränar när Glenn (min man) är hemma. Dessutom blir det en hel del promenerande med barnvagnen. Det har faktiskt fungerat riktigt bra hittills.

Har du lärt dig något om gravidträning eller liknande som du vill dela med dig av?
- Jag har skrivit mycket om gravidträning på min blogg. Det som är viktigt är att lyssna på kroppen och på sin barnmorska. Träning under graviditeten är toppen, men det gäller att anpassa den lite efter de nya förutsättningarna som kroppen ger.

31juli-002.jpg

Bilden är tagen dagen innan Tereses förlossning

Vad har du för tips till andra mammor där ute som vill börja träna eller som har stannat av lite på grund av graviditet och/eller den nya babyn?
- Träna när barnet sover eller när någon annan ansvarar för barnet (make eller vän). Det är slitigt för rygg och annat att vara mamma. Genom träningen underlättar du vardagen. Det behövs bara en halvtimme några gånger i veckan för att ge resultat om du inte har mer tid. Lite är bättre än inget.

Läs Tereses blogg "Spark i baken" här!