2010-11-10 14:46 #0 av: [Malin]

BODYBALANCE är ett gruppträningsprogram som kombinerar yoga, pilates och tai-chi, utvecklat av Les Mills. Vi har här recenserat deras senaste release, nummer 50 i ordningen!

BODYBALANCE 50.jpg

Passet börjar med en liten uppvärmning, som jag upplever som mycket bra. Vi går igenom kroppsdelarna som vi senare kommer att använda och försöker få in "andningstänket". Instruktören peppar oss lite extra inför passet och får, åtminstone mig, att tycka att det kommer bli superroligt att sätta igång.

Efter uppvärmningen följer rörelser som utövas i yoga, tai chi och pilates. Vi tränar balans, styrka, uthållighet och rörlighet och känner oss mycket smärta och snygga under passet. Vi blir uppmanade flera gånger att titta på oss själva i speglarna för att se om vi gör rörelserna korrekt, om vi har rak rygg osv.

Passet avslutas med ungefär fem minuter avslappning där man får stretcha ut kroppen och sedan bara lägga sig ner och ta det lugnt. Efter ett tag uppmanar instruktören till att "väcka" kroppen och innan man går tackar man varandra genom att säga "namaste".

_________________________________________

Jämfört med tidigare releaser tycker jag att detta passar mig bäst, eftersom det har den perfekta balansen mellan de olika träningsformerna. Detta varierar ju dock från person till person men har du aldrig testat BodyBalance, rekommenderar jag att testa det. Det gör själen och sinnet gott!

Läs mer om BodyBalance på Les Mills hemsida, här!