Kost och diet

Lästips: "LCHF på mitt sätt"

2011-01-17 01:23 #0 av: LaSadie

Tycka vad man vill om LCHF, jag köpte en bok om dieten/livsstilen

Man tycker antingen bra eller dåligt om LCHF. Det finns nu en uppsjö av litteratur angående dieten/livsstilen som man kan köpa. Jag var nyfiken och köpte två böcker om LCHF, den ena LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson ska jag nu recencera.

Inledning

Inledningsvis går Davidsson genom teorin bakom LCHF, vad skillnaden är mellan LCHF och GI då hon som kostrådgivare har praktiserat båda. Hon tar upp både positivt och negativt om kosten, hur det passar ihop med träning med mera. Hon tar även upp vad man ska äta om man äter LCHF, vilka typer av fetter, protein och kolhydrater. Även det man kan unna sig och det man ska absolut undvika.

Recepten

I receptdelen så kommer kapitel för de målen man ska äta under dagen, samt desserter. Det finns recept för nästan alla smaker, inte så mycket vegetariskt tyvärr för den som är vegetarian eller vegan. Stor variation och intressanta recept som man kan experimentera med.

Vad tycker jag om boken?

Jag var väldigt imponerad av inledningen, första gången jag läste en receptbok som gav en bra inledning. Kan väl ta i beaktande att jag inte läst så många receptböcker men att hon förklarar grundligt vad LCHF är och vad man kan äta och helst ska undvika (utan pekpinnar).

Det som jag var lite negativ mot är att nästintill alla recept innehöll någon form av nötter. Jättebra om man inte är allergisk (jag är allergisk). Men å andra sidan är nötter en bra fettkälla. Det var ganska många fiskrecept som jag gärna skulle kasta mig över om min sambo inte hatade fisk.

LCHF är inte en diet som man kan hoppa på då och då utan dieten plus kolhydrater ger verkligen inte bra resultat. Men allt som allt är jag nöjd med boken och kan säkert hitta något vi kan laga.

Anmäl
2011-01-17 08:41 #1 av: [Malin]

Bra tips! Jag tycker LCHF är en bra diet, men så passar de olika människor också. Jag gick ner en hel del av den men klarade inte av att äta så mycket fett och då blir det lite fel :)

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2011-01-17 14:11 #2 av: LaSadie

#1 Tack. Jag tror den är bra med, när man gör det på rätt sätt. Jag åt lite LCHF inpirerad lunch i skolan en termin. Jag brukar drabbas av blodsocker dippar och var trött efter lunch men det blev jag inte då utan var pigg och mätt. Det var ett bevis för mig att den kan funka.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.